Zelený kratom
Zelený kratom v sobě snoubí kvality červeného a bílého typu, díky čemuž patří mezi nejvyhledávanější volbu sběratelů-začátečníků, jež se s kratomem teprve seznamují. Vyrábí se ze zeleně žilnatých listů již vzrostlejších stromů Mitragyna speciosa, které najdete především v tropické Indočíně a jihovýchodní Asii. Proces přeměny rostliny v prášek začíná sušením v chladnějších, avšak suchých interiérech. Po patřičné době se listy přenáší ven, kde se dosuší do požadovaného stavu, aby se následně rozdrtily. Kratom, taktéž známý jako kakuam, thang, biak, thom či mambog, obsahuje látky mitragynin, mitrafylin a 7-hydroxymitragynin. Ty se využívají například v asijské medicíně pro jejich schopnost povzbudit či dodat pacientovi energii. V České republice se jakékoliv užívání kratomu, jakožto neschválené potraviny, nedoporučuje a prodává se pouze jako sběratelský předmět.